Google Analytics ej installerat.

Nytt namn i Lantmännens styrelse

Veterinären Jenny Bengtsson valdes på Lantmännens förbundsstämma in som ny ledamot i koncernstyrelsen. Stämman beslutade även om omval av fem ledamöter och en ledamot tackade för sig.

Jenny Bengtsson valdes på förbundsstämman den 11 maj in som ny ledamot i Lantmännens styrelse. Foto: Lantmännen

Under föreningsstämman beslutades att Lantmännens koncernstyrelse ska bestå av totalt nio stämmovalda ledamöter, samt arbetstagarrepresentanter. I enlighet med valberedningens förslag beslutade stämman om omval av Per Lindahl, Hans Wallemyr, Gunilla Aschan, Johan Bygge och Henrik Wahlberg, samt nyval av Jenny Bengtsson. Johan Mattson hade inför stämman avböjt omval. Övriga ledamöter har ett år kvar på sin mandatperiod.

Lantmännens styrelse består därmed av Per Lindahl, Hans Wallemyr, Sonat Burman-Olsson, Jenny Bengtsson, Gunilla Aschan, Jan Ehrensvärd, Henrik Wahlberg, Johan Bygge och Per Wijkander, samt av tre arbetstagarrepresentanter. På det konstituerande mötet omvaldes Per Lindahl som styrelseordförande och Hans Wallemyr som vice ordförande.

Jenny Bengtsson, som är ny i styrelsen, arbetar som veterinär med inriktning på lantbruksdjur. Utöver det driver Jenny tillsammans med sin sambo en gård med växtodling och nötköttsproduktion mellan Falkenberg och Ullared.

– Jag vill hälsa Jenny välkommen som ny ledamot, hon kommer att bidra med breddad kompetens inom flera viktiga områden och till en förnyelse i Lantmännens styrelse. Inte minst Jennys engagemang i lantbruksnära frågor och hållbarhet är betydelsefullt för Lantmännens fortsatta utveckling och långsiktiga strategi för ett växande svenskt lantbruk i världsklass, säger Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl, i ett pressmeddelande.

Agriprim News
Tel: 019-760 94 00
E-post: redaktionen@agriprim.se

 

Artikeln publicerades fredag den 14 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste