Google Analytics ej installerat.

Ny spannmålskvarn ska byggas i Västerås

Abdon Food som bland annat står bakom varumärken som Finax och Ramlösa Kvarn, investerar i en ny kvarn i Mälardalen. 

I dagsläget har Abdon Foods all sin tillverkning i Helsingborg. Men nu inveterar man i en ny kvarn i Västerås. Foto: Abdon Foods.

Sedan starten 1973 har Abdon Foods producerat mjöl och cerealieprodukter vid kvarnen i Helsingborg. I dag har företaget varumärken som Finax, Abdon Mills, Ramlösa Kvarn och Björnekulla, och är ett av de ledande cerealieföretagen i Norden.

Stark bas

Nu har ägare och styrelsen beslutat att man ska investera i en ny kvarn och att den ska ligga i Västerås. En plats som beskrivs som stark både utifrån kundernas placering och kopplat till råvaruproduktionen i Mälardalen.

– Med den nya kvarnen kommer vi att ha två kvarnar strategiskt placerade i Sveriges största odlingsområden. Investeringen gör att vi kan erbjuda våra kunder produkter som är producerade av närodlade råvaror samtidigt som vi minimerar transporten vilket är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Hans Holmstedt, vd för Abdon Food, i ett pressmeddelande.

Nya jobb

Den nya etableringen i Västerås väntas innebära ett 20-tal nya arbetstillfällen.

Som en del av satsningen kommer även kvarnverksamheten i Helsingborg att vidareutvecklas, och den kommer fortsatt stå för produktionen i söder.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@agriprim.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 14 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste