Google Analytics ej installerat.

Ponsse får designpris för sin skördarhytt

Skogsmaskintillverkaren Ponsses nya ”Future Cabin” till den uppdaterade versionen av skördarmodellen Scorpion vinner det prestigfyllda priset Red Dot Design Award. Hytten prisas för sin innovativa design och det är andra gången som Ponsse får denna utmärkelse.

För sin vidareutvecklade och uppdaterade skördarhytt till Scorpion-skördaren tilldelas Ponsse en Red Dot Design Award. Foto: Ponsse

Senast 2015 vann Ponsse en Red Dot Design Award, även då för skördaren Scorpion. Den uppdaterade modellen som lanserades tidigare i år övertygade juryn för det prestigefyllda designpriset ännu en gång.

Skördarens nya hytt har byggts för att ge föraren mycket god sikt med en ny större framruta. Ergonomin har också förbättrats genom att hytten blivit mer rymlig, och tillsammans med Ponsse Scorpions kranplacering och den nya kranspetsstyrningen blir arbetet mer precist och effektivt.

– Utgångspunkten för utvecklingen av den nya Scorpion-hytten var ännu en gång maskinförarna och feedback från de. Denna dialog är extremt viktig för oss, och vi engagerar oss i den regelbundet i vårt dagliga arbete med att utveckla våra produkter. Arbetsmiljön i denna hytt, för vilken vi mottagit detta fina pris, har utvecklats för att bli ännu mer praktisk. Vi har skapat en tyst och bekväm arbetsplats med fokus på förarens komfort och trivsel, något som är avgörande för maskinens produktivitet. Det är roligt att vår förarhytt fått en så fin utmärkelse och det är något vi kan tacka både våra kunder, samarbetspartners och såklart vår personal för, säger Juha Inberg, Technology and R&D Director på Ponsse i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@agriprim.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 14 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste